Óbuda - Testvérhegy Lakókert

+36-70-420-3333; +36-70-604-3308

Műszaki leírás


ELHELYEZKEDÉS – A fejlesztési terület leírása

Kertváros közvetlen szomszédságában -, a Budapest III. kerület Kocsis Sándor (volt Harsánylejtő), Fanyarka és Csengőbojt utca által határolt területen fekszik. Az Óbuda-Testvérhegy Lakókert három - külön telekkönyvezett - telekingatlanon, 3 szabadon álló épületből áll. A Lakókert I. ütemének 86 lakásos lakóépülete, már átadásra került. A II. ütem folyamatban lévő 75 lakásos épülete, illetve a III. ütemben elkészülő 89 lakásos épület alkotja az Óbuda-Testvérhegy Lakókert elnevezésű ingatlanfejlesztést amely összesen mintegy 4-5 hektáros zöldterületet foglal magában. A Lakókert a Magyar Országos Levéltár épületének szomszédságában, csendes zöldövezetben a Bécsi úttól 450 méterre található.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG – Közlekedés

A lakókert autóval, illetve tömegközlekedéssel is kiválóan elérhető. A fejlesztés területére a megújult elővárosi vasút (Budapest, Nyugati pu. - Esztergom) Aranyvölgyi megállójából gyalogosan juthatunk el, továbbá az 1, 17, 19 és 41 jelzésű fonódó villamos végállomásától (Bécsi út - Vörösvári út sarok) a 260, 260A és 218 jelzésű BKK buszjáratok segítik a városba való bejutást és a hazaérkezést. Az infrastruktúra szempontjából is kitűnően ellátott a környezet, hiszen a lakókert közelében találhatók iskolák, bevásárlóközpontok, szervizek, éttermek és egészségügyi intézmények. A fonódó budai villamoshálózat végállomása várhatóan a jövőre kezdődő meghosszabbítás során közvetlenül a lakókert közelébe hozza a belváros elérhetőségét. Gépkocsival a Flórián tér 6 perc távolságra van a Nyugati tér elérése pedig 13 percet vesz igénybe, természetesen a forgalom függvényében.

Az épület leírása

Az épület négy lakószintű lapos tetős kialakítású, mely 7 lépcsőházban 75 lakást, 2 üzlethelységet foglal magába. A pinceszinteken lévő teremgarázsokban gépkocsi beállók, tároló helyiségek helyezkednek el. Továbbá a telekingatlan területén felszíni gépkocsi parkolók kerülnek kialakításra. Az emeleteken és a tetőtéri szinteken lévő lakásokhoz változó méretben, erkélyek, valamint nagyméretű tetőteraszok kapcsolódnak, a megfelelő térérzetet biztosítva. A földszinten található lakásokhoz kizárólagos használatú kertrészek tartoznak, a fennmaradó területen közös használatú kertet alakítunk ki. Az épületben található lépcsőházak utcafronti bejárattal, ill. a belsőkert felé átjárhatók. Minden lépcsőházban külön személyfelvonó épül, mely a teremgarázsokból a legfelső emeletig biztosítja a kényelmes, biztonságos közlekedést. Az épület szerkezete hagyományos vasbeton pillérvázas rendszerű. Az alapozás vízzáró vasbeton lemezalap, illetve a teremgarázzsal nem rendelkező részeken gerendaráccsal összekötött pilléralapok épülnek. A pincefalak, pillérek, merevítő és a liftakna falak, és födémek monolit vasbeton szerkezetűek. A pincefalak, és a földszinti padlólemez vízszigetelése bitumenes nehézlemez, talajvíz és talajnedvesség elleni szigeteléssel készül. A külső vázkitöltő fal hőszigetelt kiemelkedő energetikai besorolás elérése érdekében WYW Block hőszigetelő könnyűbeton falazótégla rendszerrel (EMI 0.19 W/m²K) történik. WYW Block falazat, teljes felületében kívül-belül hálózással, színezett nemes vakolat képzéssel készül, a színezési terv alapján. A lépcsőházi és lakáselválasztó falak 20 cm vastag hang gátló téglával, a lakások belső oldalán előtétfalakkal készülnek (hang gátló falazatot nem véssük, a hanggátlás érdekében). A belső válaszfalak lakáson belüli átalakítása (esetleges Vevői igény), a kivitelezés egy előre meghatározott üteméig módosítható, a műszaki előírások keretein belül. A felhasznált szerkezetek segítségével biztosítható a szabványokban, jogszabályokban előírt hő- és hangszigetelés. Az épület lapos tetővel fedett, melyen hőszigetelés és bitumenes nehézlemez vízszigetelés készül. A pincefödém a fűtött helyiségek alatt valamint a talajon fekvő padló alulról hőszigetelt, a zárófödém vasbeton szerkezetei pedig felülről kapnak hőszigetelést.

Burkolatok

A garázstér, tároló helyiségek, ill. a pincei közlekedők műgyanta bevonatot kapnak. A gépkocsi lehajtó rámpák beton felületűek, nyomvonali rámpafűtéssel ellátva. A földszinti és emeleti közlekedők, közös helyiségek, a fő illetve kerti lépcsők kerámia vagy un. gress lapburkolatot kapnak. A lakásokban a szobák meleg burkolata 31-es kopásállóságú laminált parkettaburkolat, a többi helyiség kerámia lapburkolatot kap, a teraszok járófelületére kerámia vagy un. gress lapburkolatot kerül. Az oldalfalburkolat fürdőszobákban és WC-kben ajtómagasságig, a konyhákban az alsó és felső elem közötti 50 cm-es sávban kerámia csempeburkolat. A lábazatok 7-10 cm magasságban kerülnek kivitelezésre. Burkolóanyagok I. osztályú mázas kerámia fali csempe és járólap, ill. gress lap burkolat

Felületképzések

A homlokzat kültéri nemes vakolattal készül, színezési terv szerinti színekben. A beltéri és kültéri lakatos szerkezetek kétszeri fedőmázolásúak, színezési terv szerint. A belső terek felületére diszperziós falfestés kerül, a közös helyiségekben és lakások esetén is fehér színben. Megrendelői kérésre, a még el nem készült lakásbelsők színe felár ellenében, változtatható.

Nyílászárók

A homlokzati nyílászárók fehér színű műanyag szerkezetűek, 3 rétegű hőszigetelt üvegezéssel. A lakásbejárati ajtók több ponton záródó, biztonsági ajtók. A beltéri ajtók dekorfóliás, utólag szerelhető kivitelűek melyek színe felár ellenében választható. A garázskapuk szekcionált rendszerűek, távműködtetéssel üzemeltethetők.

Gépészet

A lakások külön elektromos, víz és hőmennyiség fogyasztást mérő órákkal lesznek ellátva. A közösségi fogyasztás mérése lépcsőházanként, külön közösségi mérőórákkal megoldott. Az épület fűtési, ill. hűtési rendszere, a legmodernebb föld-hőszondás hőszivattyús inverteres (folyamatosan szabályozható) technológia alkalmazásával kerül kialakításra. Ennek köszönhetően a fűtési energia kb. 80%-át a talajból nyert megújuló energia forrás biztosítja, míg a hűtéshez szükséges energia közel 95%-át így a földből nyerjük ki. A talajszondás rendszernek, ill. Magyarország geológiai adottságainak köszönhetően, egy rendkívül alacsony üzemeltetési költségű épület kerül kialakításra, mely biztosítja, hogy minden évszakban kellemes és egyedileg is szabályozható hőmérséklet mellett, a környezetünket is védjük. A szobai radiátorok helyett, a mennyezetben elhelyezett hűtő-fűtő panelek/csőhálózat gondoskodik a megfelelő hőmérsékletről. A fürdőszobában egy elektromos fűtési patronnal ellátott törülköző szárítós radiátor is elhelyezésre kerül. A fűtés és meleg vízellátás központi kazánházban történik, és lakásonként hőmennyiségmérők biztosítják az egyes ingatlanok egyedi fogyasztásának mérését. A lakásokban elhelyezett készülék lehetőséget biztosít a HMV hőmérsékletének egyedi szabályozására, a hidegvízmérő fogadására, a lakások fűtésének szabályozására és beszabályozására. A lakás fűtésének indítása és leállítása minden lakásban egyedileg, teljesen szabadon választott időpontban is lehetséges. A víz és fűtésrendszer csővezetékek többrétegű műanyag csövekből kerülnek kialakításra. Lakásonként egy mosógép kiállás kerül kiépítésre, a konyhai mosogató kiállás kombinált sarokszeleppel megoldott, amelyre mosogatógép is csatlakoztatható. A lakásokban falra szerelhető, hátsó és alsókifolyású WC csészék, falba rejtett víztartállyal kerülnek beépítésre. A kizárólagos használatú kertrésszel rendelkező lakásokhoz, a teraszok homlokzatán 1 db kerti vízcsap kerül felszerelésre.

Szaniterek

A WC-ben és fürdőszobákban a berendezési tárgyak (WC-k, mosdók, kádak, csaptelepek) beszerelésre kerülnek. Az egyéni igény szerinti pipere kollekciót (polc, pohártartó, törölközőtartó, stb.) a vételár nem tartalmazza. Szerelvények típusai: a csaptelepek porcelán betétes egykaros kivitelűek, a szaniterek fehér színű, porcelán szaniterek, Alföldi gyártmányúak. A beépítésre kerülő kádak fehér színű akril kádak alap esetben, 170x70 méretben, falra szerelt csapteleppel, flexibilis tömlős zuhanyfejjel.

Elektromos munkák

Az épület villamos energia ellátása önálló földkábellel biztosított. Feszültség: 400/230 V, 3F+N, 50 Hz. Alkalmazott érintésvédelem: nullázás. Lakások részére 1x32A villamos energia biztosított. Természetesen igény esetén, nagyobb energia, ill. mérőóra is felszerelhető, az ELMÜ által szabott díjszabásnak megfelelő felár ellenében. A lakások fogyasztásmérői a földszinten és emeleti közlekedőkben lévő mérőszekrényekben lesznek elhelyezve. Ugyanitt található a közös helyiségek fogyasztását mérő óra is. Az épület tetőszerkezetén napelem rendszer lesz telepítve, mely a közös tulajdonú épületrészek (lépcsőház, teremgarázsok, belsőkert LED alapú világítással megoldott) elektromos energia felhasználását hivatott támogatni, csökkentve ezzel az épület átadását követően jelentkező közös költség mértékét és javítva az épület, illetve a lakások energetikai besorolását. A szerelési mód általában süllyesztett, álmennyezet feletti, illetve a pincében vegyes, falon kívüli kábelcsatornás vagy süllyesztett. A vezetékezés réz anyagú, műanyag szigetelésű kábelekkel történik. A lakásokhoz választható tároló helyiségekben és a közös tárolókban ún. hajó LED lámpák kerülnek felszerelésre.. A teremgarázsok fénycsöves LED világítást kapnak. A közlekedők és a lépcsőházak az oldalfalra szerelt hagyományos izzós és/vagy LED lámpatestes megvilágítást kapnak. A lakásokban az elektromos kapcsolók, dugaszoló aljzatok, telefon és antenna aljzatok, nyomógombok fehér, Prodax. Konyhai főzőkészülékek nem lesznek felszerelve, de számukra külön elektromos kiépítés lesz. A TV hálózathoz a nappaliban és a szobákban egy-egy aljzat kerül kiépítésre. Az elektromos csatlakozók elhelyezése a lakáson belül az alábbiak szerint kerül kialakításra: nappali+étkező 6 db dugalj, konyha 6 db dugalj, szoba 4 db dugalj, fürdőszoba 3 db dugalj, WC 1 db dugalj, előszoba 1 db dugalj, közlekedő 1 db dugalj, kamra 1 db dugalj, terasz 1 db dugalj. Helyiségenként 1db lámpa/csillár kiállás és hozzátartozó kapcsoló, tároló helyiségenként 1 db lámpa és falikapcsoló biztosított.

A vendégek számára az épületbe történő bejutást, audio rendszerű kaputelefon segítségével biztosítjuk. A kaputelefon központok a földszinti bejáratoknál kerülnek elhelyezésre. A bejáratok távnyitása kaputelefon berendezéssel a lakásokból is lehetséges. A teremgarázs kapuja távirányítással vezérelhető. A teremgarázsokban CO érzékelő berendezés kerül kialakításra.

Beépített bútorok

A lakás ára nem tartalmazza a beépített bútorok, a konyhaszekrények, és a konyhai csaptelep árát , ide nem értve az Eladó által kiajánlott és beépíteni vállalt konyhát (szekrény, konyhagépek/ tűzhely-sűtő, szagelszívó, mosogatógép, hűtő, beép. micro/).

Kertépítés

Az épületek közötti területen (Óbuda-Testvérhegy Lakókert 2. és 3. épületek) a Lakókert koncepciója szerint belső tetszetős változatos fa- és bokorállományú parkot fogunk kialakulni. Ennek kialakítása külön terv szerint készül, mely tartalmazza a belső úthálózatot, kertépítési munkákat, burkolat építést, térvilágítást, locsolási lehetőséget, vízelvezetést. A kizárólagos kerthasználattal rendelkező lakásokhoz tartozó kertrészek elválasztását, 0,9 m magas fakerítés biztosítja

Változtatás lehetősége

A Vevőknek külön kérésre lehetőségük van, hogy saját ingatlanukra vonatkozóan módosítási javaslatot fogalmazzanak meg, ha:

 • az nem befolyásolja az épület külső megjelenését vagy a közös használatú területek kialakítását
 • az nem eredményez a megajánlottnál alacsonyabb minőségi színvonalat, a műszaki jellemzők és megjelenés tekintetében
 • az nem jár hátrányos következményekkel a Tulajdonostársak vagy harmadik fél számára
 • az nem befolyásolja a műszaki ütemtervet, a technológiai folyamatokat, illetve nem ellentétes a vonatkozó jogszabályokkal, szerződésekkel
 • az nem érinti az épület központi berendezéseit és hálózatait (pl. fűtési és elszívó rendszer, kaputelefon rendszer, lefolyórendszer… stb.)

 • A fentieknek megfelelően az épület homlokzata, közös tulajdonba kerülő részei, és a kert kialakítása teljes mértékben a Beruházó kompetenciája. Közös tulajdon és egységes megjelenésnek számít a lakások külső nyílászárói, bejárati ajtaja szerelvényeivel, teraszburkolat, lépcsőházi és lépcső burkolat, erkélykorlátok, terasz mellvédfalak színe, a lépcsőházban és erkélyeken lévő elektromos és egyéb szerelvények (pl. ajtócsöngő), valamint a lámpatestek is.

  Alaprajzi változtatások

  Amennyiben Vevő az Ingatlant olyan időpontban vásárolja meg, mikor még a mennyezeti fűtés-hűtés csövezés nem készült el, lehetősége van alaprajzi változtatásra.

  Anyagválasztás lehetősége

  A Vevő szabadon választhat az adott mintakollekciókból az alábbi anyagok és alternatívák tekintetében: hideg és meleg burkolat és falburkolatok színválasztéka, beltéri ajtók színválasztéka.

  Külön megrendelések

  Vevők a belső alapkiviteltől mind mennyiségben, mind megjelenésben - külön térítés ellenében -, eltérő kialakítást is kérhetnek az alábbiak tekintetében: elektromos dugalj száma, TV és telefoncsatlakozó, belső falszínek, belsőépítészeti kialakítások.

  A vételi ár nem tartalmazza

  A csempeburkolat díszítő elemeit (középdekor, bordűr), fürdőszobai felszerelési tárgyakat (tükrök, szappantartó, WC ülőke… stb.), lámpatesteket, karnisokat, konyhabútort, konyhai csaptelepeket, beépített bútorokat.

  A Beruházó fenntartja jogát, hogy a kivitelezés során indokolt esetben a terven jelölt, ill. a jelen műszaki leírásban meghatározott szerkezetet, anyagot, szerelvényt, azonos minőségű I. osztályú anyagokkal helyettesítheti.